Junioren

DES JD1 ongeslagen kampioen!

Nieuws afbeelding 8-12
Op zaterdagmiddag 3 december was het zover en kon de inhaalwedstrijd voor het kampioenschap eindelijk worden gespeeld tegen de nr.2 op de ranglijst MOP JD3.
Vol goede moed en met enigszins ietwat gespannen en zenuwachtige jongens vertrokken we naar Vught. Er was weinig te verliezen, JD1 had alle wedstrijden al gewonnen, thuis MOP met 3-0 verslagen en met een doelpunten verschil van +15 was gelijkspel voldoende om kampioen te worden. Langs de lijn stonden veel familieleden als supporters de jongens aan te moedigen.

De wedstrijd ging moeizaam en soms slordig spelend van start. De afspraak was direct fel en aanvallend te spelen en te scoren, wat uiteindelijk pas in de 17e minuut lukte door een mooi opgezette aanval vanuit een strafcorner. De verdediging bij DES zat goed dicht en het lukte MOP niet keer de bal op de keeper gespeeld te krijgen. Na nog een paar gemiste kansen van DES konden we met een voorsprong van 0-1 de rust ingaan.

In de tweede helft ging MOP verrassend  snel en aanvallend van start waardoor MOP vrij spel kreeg in de cirkel bij DES en door een mooie redding van de keeper een tegendoelpunt bespaard bleef. De paniek sloeg een beetje toe bij de jongens. Na een aanvallend spel van MOP en aan aantal gemiste strafcorners kwam DES in de 10e minuut terug met een mooi 2e doelpunt. Er kwam rust en zelfverzekerdheid in het team en er werd beter en gespeeld. Dit resulteerde dat in de een na laatste minuut van de wedstrijd 0-3 werd gescoord door een schitterende goal hoog in de kruising.
De ontlading en blijdschap was groot na het fluitsignaal, de jongens sprongen elkaar in de armen, maakte gekke moves en bedankte de supporters.

Een paar weken geleden heeft de vader van Camiel,  Rob Verschuren van Verbonet  JD1 voorzien van hele mooie trainingspakken, hier is het hele team ontzettend blij mee en bedanken wij Rob hartelijk hiervoor.

Het feestje kon beginnen met (kinder)champagne, soesjes, spekken en een gegraveerde trofee. Het is JD1 gelukt door keihard werken en een goede motivatie ongeslagen kampioen te worden en dat is al een hele prestatie op zich waar alle coaches, trainers en ouders ontzettend trots op zijn.