Destraint.jpg IMG_2704.JPG IMG_3285.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

UPDATE: Eikeprocessierups op en rond de Eikendijk

Nieuws afbeelding 4-6
De gemeente Loon op Zand heeft DES geïnformeerd dat er op en rond de Eikendijk (waaronder het parkeerterrein) bomen staan, waarin zich de eikenprocessierups bevindt. De bomen met rupsen zijn zo veel mogelijk gemarkeerd met een lint. Niet gemarkeerde bomen kunnen overigens ook rupsen bevatten. De gemeente zal met de bestrijding van de rups starten op maandag 17 juni.

Er is geen reden om wedstrijden of evenementen af te gelasten. Het blijft wel raadzaam om uit voorzorg niet onder de bomen te gaan staan of op het gras te gaan zitten. Blijf dus voor de afzetlinten. Daarnaast is het aan te raden om zo veel mogelijk te sporten met lange mouwen. De klachten zijn overigens de afgelopen week voor zover ons bekend al sterk afgenomen.

Heb je jeuk of bultjes op je huid en denk je dat dit met de eikenprocessierups te maken heeft, kijk dan voor meer informatie op de volgende sites: https://www.oakie.info/ of https://ggdleefomgeving.nl/hinderlijke-beestjes/eikenprocessierupsen/ of https://www.rivm.nl/eikenprocessierups. 

Clubcompetitie

. Team # punten DS
1 Meisjes C1 10 27 + 35
2 Meisjes A4 10 25 + 26
3 Meisjes C2 10 23 + 27
4 Meisjes C3 10 23 + 18
5 Meisjes D4 10 22 + 18
Klik hier voor de gehele comp.

Instagram