1 vs2.jpg IMG_2704.JPG IMG_3285.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

DES gaat aan de slag met HockeyPraktijk

Nieuws afbeelding 23-8

Met ingang van dit seizoen gaat DES met HockeyPraktijk aan de slag op het veld. Een nieuwe app om trainers, coaches en spelers te helpen om beter te leren hockeyen en nóg meer plezier te krijgen in het uitvoeren van hun sport.


HockeyPraktijk heeft een app ontwikkeld waarin de oefenstof voor de trainingen staat weergegeven. Dit zijn kant en klare trainingen, die de trainers helpen bij het verzorgen van een goede training. In lijn met de visie van de KNHB is er voor elk hockeyniveau een trainingsplan ontwikkeld. Op deze manier leert de jeugd de juiste vaardigheid op het juiste moment op de juiste werkwijze.


Hoe ziet dat er concreet uit?

In de app, die gekoppeld is aan de DES APP, staan de trainingen per trainingsteam per week weergegeven. De oefenstof wordt prachtig in beeld gebracht in 2d en 3d visuals, zodat de inhoud en opzet van de oefeningen voorafgaand aan de training duidelijk worden voor de trainers, coaches en spelers. Daarnaast worden ook de technieken en bijbehorende aandachtspunten getoond.


Voor wie is de app bedoeld?

In eerste instantie is de app bedoeld voor de jeugdtrainers voor het uitvoeren van een goede, leuke een leerzame training. Maar ook de coaches en de spelers zelf krijgen toegang tot de app. Coaches krijgen zo inzicht in de trainingen en spelers kunnen zichzelf voorbereiden op de training en trainingsstof die gaat volgen.


Wat is ons doel?

Op deze manier proberen we als club de trainers, coaches én spelers beter te maken door het delen van de kennis op het gebied van trainingen en technieken. Samen kunnen we hockey nóg leuker en leerzamer maken!!