Junioren

MC1 kampioen!

Nieuws afbeelding 22-5
DES MC1 kon op 3 speelronden voor het einde al kampioen worden. Opdracht was om thuis in ieder geval van Were Di te winnen. Als Drunen bij MOP punten zou laten liggen, was het kampioenschap een feit.

De dames waren aardig gespannen. Ondanks een ruime voorsprong op punten, begint het op de wedstrijddag toch te kriebelen. Zou het wel lukken? We begonnen de wedstrijd zenuwachtig. We waren wel beter, maar Were Di gaf goed partij. We wilden te graag scoren, waardoor we te ver naar voren stonden. Were Di kan hiervan profiteren. Uit een snelle counter wisten ze 0-1 te scoren. De dames lieten het er gelukkig niet bij zitten. Uit een mooie strafcorner variant werd het 1-1 door een harde knal van Anna. Even later wist ons neusje voor de goal Rosa, de voorsprong op het bord te brengen 2-1. Dit was de ruststand.

Karlijn en John konden in de rust het team weer even tot zichzelf laten komen. Rustiger spelen: het komt goed. De tweede helft was dan ook vele malen beter. Were Di kwam er nauwelijks meer uit en we konden onze voorsprong rustig uitbouwen. Tess B, Rosa en Jill brachten de eindstand van 6-1 op het bord.

Onze klus was geklaard. Nu was het wachten op de uitslag van MOP tegen Drunen. Via een hotline werden we op de hoogte gehouden. In de laatste minuut wist MOP 3-2 te scoren (dank MOP!). Het feest kon beginnen, de stress was voorbij: DES C1 is kampioen van de eerste klasse! Champagne!

En volgende week doen het we nog eens dunnetjes over. Iedereen is welkom als we om 13.30 thuis tegen MEP spelen!