Foto DES Oss.jpg MO7 nr 4.JPG MO9-4.JPG Vrijwilligers oproep 2024 mei.jpg waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

DES start samenwerking met de Gouden Formule

Nieuws afbeelding 22-6
In de gemeente Loon op Zand is in 2023 gestart met de Gouden Formule. Waarom? Op veel van de scholen, sportlocaties, opvanginstellingen en andere plekken waar jeugd komt in de gemeente Loon op Zand, kunnen kinderen vertrouwen op heldere regels. Maar op sommige plekken is die helderheid er niet. Dat leidt tot een lastige situatie voor kinderen, waarin ze bijvoorbeeld moeite hebben met een groep vormen, motivatie vinden of grenzen stellen en respecteren.

Al deze plekken maken onderdeel uit van een groter geheel: onze gemeenschap. De Gouden Formule is een overkoepelende aanpak die al deze regels en plekken met elkaar verbindt. Die scholen, (sport)verenigingen, opvanginstellingen en alle andere ontmoetingsplekken ondersteunt in samenwerken. Een afspraak die overal hetzelfde is, zodat onze kinderen duidelijkheid, zekerheid en houvast hebben. Waar ze ook zijn.

DES zal met ingang van komend seizoen samen met de Gouden Formule initiatieven ontplooien om de uitgangspunten van de Gouden Formule onder de aandacht  te brengen. Meer informatie op https://goudenformule.nu/. Wil je binnen DES deze kar mee gaan trekken? Laat van je horen via [email protected].

Bijlage