D1 2018-2019.JPG HLA jubilarissen 2018_edited.jpg IMG_1742site.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

Voorbereiding zaalhockey in volle gang!

Nieuws afbeelding 25-9

Voor het eerst in het zaalhockey bestaan van MHC DES hebben we meer dan 30 teams, die komende winter aan de zaalhockey competitie mee gaan doen. Top! We hebben de volgende teams ingeschreven:
  • 4 senioren teams: H1, D2, D5 en D7;
  • 22 Junioren teams:
    • JA1, JA2, JB1, JB2, JC1, JC2 en JD1;
    • MA1, MA2, MB1, MB2, MB3, MB4, MB5, MC1, MC2, MC3, MC4, MD1, MD2, MD3. MD4/MD5 als combiteam;
  • 5 achttallen:  J8E1 en M8E1 t/m 4.
Leuk is ook dat een aantal dames, waarvan het team niet meedeed, toch kunnen meedoen. Zij zijn inmiddels ingelijfd door D2, D5 en MA2. Daarnaast wordt in de MB geregeld dat MB5 ondersteund wordt door MB3. Als commissie vinden we het top om te zien dat iedereen die zaalhockey wil spelen,  dit op deze wijze ook kan, dat is wat een club maakt wat die is!

De competitie start 8 december en laatste competitiedag is 24 februari. MHC DES heeft geen zalen meer gehuurd voor de competitie na 10 februari. Hiermee hopen we dat iedereen zich ruimschoots tijdig kan voorbereiden op het nieuwe veldseizoen. 

We spelen onze thuiswedstrijden komend seizoen in De Wetering, De Werft en Zidewinde. De KNHB verwacht rond 15 november het wedstrijdschema te kunnen publiceren.

Er is ook dit jaar in de zalen maar beperkte trainingsruimte. De zalen zijn immers in de winter al traditioneel bezet door de zaalsportverenigingen. We gaan zolang het weer het toelaat daarom weer maximaal gebruik maken van ons balkenveld, wat we op onze velden aan de Eikendijk zullen neerleggen. Het trainingsschema zal na de herfstvakantie gepubliceerd worden, nadat alle zalen definitief bevestigd zijn. Overigens zal komend seizoen er ook weer keepers zaaltraining aangeboden worden. 

We zorgen er ook voor dat iedereen voorafgaand aan de zaalcompetitie al een keer geoefend heeft. We hebben daarvoor op zaterdag 1 december 3 zalen gehuurd, zodat ieder team hier onderlinge wedstrijden kan spelen. Schrijf het vast in je agenda en hou hier rekening mee. De planning voor deze dag zullen we begin november bekend maken.

We gaan komend seizoen voor iedereen die gaat fluiten een arbitrage avond zaalhockey houden.  We gaan dit actief aanbieden in een zaal met uitleg en oefenwedstrijd.

We vergeten de jongste leden ook niet. Hoewel er voor hen nog geen georganiseerde competitie is, zullen we voor 3- en 6-tallen en de trainingsleden in de zaal iets organiseren, zodat ook zij al kennis kunnen maken met zaalhockey.

Ik hoop dat we na een succesvol, gezellig veldseizoen in de donkere maanden ook weer zin hebben in de zaal. Heb je vragen, stel ze aan je coach of mail naar [email protected].

Namens de zaalhockey commissie,
Sylvia Kleyne

Clubcompetitie

. Team # punten DS
Klik hier voor de gehele comp.

Instagram

Sponsoren