1 vs2.jpg IMG_2704.JPG IMG_3285.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

update 8 mei: ook seniorenteams mogen aangepast gaan trainen

Nieuws afbeelding 8-5
DES is blij met de aankondiging dat er voor seniorenteams mogelijkheden zijn om vanaf 11 mei op 1,5 meter te gaan trainen. De aangepaste protocollen zijn op 8 mei door de KNHB gepubliceerd. Deze protocollen zijn terug te vinden in de nieuwsberichten van de DES App en op onze website.
Trainerszaken gaat aan de hand van de protocollen voor de senioren een aangepast trainingsschema maken. We hopen dit op zondag 10 mei te kunnen delen.  

Onderstaand de tekst zoals deze is terug te lezen op www.knhb.nl.

Update 8 mei, 16.00 uur

Het kabinet heeft op woensdagavond 6 mei de coronamaatregelen voor de sport per 11 mei versoepeld. Dat betekent dat net als de groep tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar ook hockeyers met een leeftijd van 18+ weer kunnen gaan trainen. Deze categorie-indelingen gelden ook voor de Parahockeyers (G en LG).

De senioren mogen per 11 mei weer het veld op. De toestemming geldt specifiek voor trainingen, niet voor wedstrijden, toernooien of andere activiteiten. Net als bij de jeugdgroepen zijn ook deze trainingen alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt. NOC*NSF, de KNHB en andere sportbonden hebben het algemeen sportprotocol zoals dat eerder is opgesteld voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar aangepast naar een versie waarin ook de senioren zijn opgenomen. Ook in het hockeyspecifiek protocol is de 18+ groep nu opgenomen. De beide nieuwe protocollen vind je op onze speciale protocollen pagina.

In de basis gelden voor 18+ dezelfde regels als voor de groep 13 tot en met 18 jaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met beperkt aantal personen en begeleiders op het veld (max 20 personen), te allen tijde 1,5 meter afstand houden en regels met betrekking tot gebruik van materialen.

De bestaande maatregelen met betrekking tot de jeugd zoals voorafgaand aan 29 april aangekondigd, blijven onveranderd bestaan. Dat betekent onder andere dat de clubhuizen gesloten blijven en dat het – passend binnen het protocol – alleen mogelijk is te trainen. Het spelen van (oefen)wedstrijden of toernooien is niet toegestaan. Zie ook de veelgestelde vragen.

Naast de beide protocollen zijn er diverse formats beschikbaar die gebruikt kunnen worden als trainingsstof voor de verschillende groepen. Deze trainingsstof sluit aan op de mogelijkheden die de protocollen bieden.

Belangrijkste wijzigingen Algemeen Sportprotocol
Het nieuwe Algemeen Sportprotocol is op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van de oudere versie. De belangrijkste wijzigingen vind je snel terug in het Algemeen Sportprotocol omdat deze een andere kleur hebben. Voor het hockeyspecifieke protocol verwijzen we je naar de protocollenpagina waar je dit protocol kunt downloaden.