IMG_0832-site.JPG jongens zat 28-10 site.JPG MD4 28 okt site.JPG P1100092.JPG

Teamindelingen (jeugd)

Indelingen seizoen 2017-2018

De Commissie Teamindelingen is gereed met de teamindelingen van het seizoen 2017-2018. De indelingen zijn ingevoerd in LISA en zullen dinsdag 27 juni (uiterlijk woensdag 28 juni) zichtbaar zijn in de DES App en op onze website (vergeet niet om in te loggen!).

De CT dankt alle coaches, trainers en lijncoördinatoren, die hebben meegeholpen om de CT informatie te geven over teams en spelers. Het was ook dit jaar weer een flinke puzzel, maar we denken dat we op basis van alle informatie elk speler in het juiste team hebben kunnen plaatsen. We realiseren ons ook, dat we wellicht niet iedereen volledig tevreden zullen stellen. We rekenen op jullie begrip voor de gemaakte keuzes.

Nu de indelingen definitief zijn, zullen we coaches aan het team toevoegen. Ook zal Trainerszaken nog voor de schoolvakantie een concept trainingsschema voor het nieuwe seizoen publiceren.

Toelichting op de indelingen:
  • De indelingen gelden in principe voor het gehele seizoen 2017-2018. De CT kan na de herfstcompetitie wel beslissen om een herindeling toe te passen, als zij daar aanleiding toe acht.
  • Na de herfstcompetitie zal de CT voor de jongste jeugd ook bekijken of F- en E6-teams eventueel al doorgeschoven kunnen worden naar een hogere categorie. 
  • Onze jongensteams zijn dun bezet. Er is met de coaches afgesproken, dat er goed samengewerkt gaat worden, om spelers bij elkaar in te lenen en elkaar zo te helpen.
  • De meisjes A-teams kennen grote aantallen. We hebben de ervaring dat door studie, werk en blessures teams in deze leeftijdscategorie op zaterdag niet altijd de volle bezetting hebben. Een groot aantal is dan prettig, zodat er dan niet ingeleend hoeft te worden. Na de herfstcompetitie zullen we evalueren, hoe dit gewerkt heeft.
  • De MB2 zal nog aangevuld worden met een aantal spelers die af zullen vallen uit de selectie MB1. 
  • De indelingen hebben voor de jeugd nu de status definitief. De CT kan tot het begin van het seizoen altijd nog wijzigingen doorvoeren. Dit zal altijd in goed overleg met de betrokken spelers gebeuren. 
  • De indelingen voor de seniorenteams hebben de status voorlopig. De seniorencommissie is de indeling nog aan het finetunen. 


Taken en verantwoordelijkheden Commissie Teamindelingen (jeugd)

De Commissie Teamindelingen (CT) heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden.

1. Indelen van alle jeugdteams

De CT maakt de indelingen van alle jeugdteams voor de veldcompetities. Afspraken, verwachtingen en manier van werken zijn vastgelegd in een aantal documenten. Deze documenten zijn terug op de website door in te loggen op je persoonlijke omgeving. Ga op de site naar >inloggen > club > documenten.

De CT staat sinds 2017 onder voorzitterschap van Corne Weijters. De lijnco√∂rdinatoren die hem dit seizoen ondersteunen zijn Coert Donders, Felix de Vreeze, Arnold Kruithof, Luuk Groot, Theo de Kievit, Paul en Hannelore Mijnsbergen, 

2. Aanstellen coaches

Alle jeugdteams hebben coaches, die het team gedurende het seizoen begeleiden. Per team zijn er maximaal 2 coaches, die het aanspreekpunt voor de vereniging zijn. Als ouders overeenkomen om roulerend te coachen, is dat op zich geen probleem zolang er maar maximaal  2 coaches per team het aanspreekpunt zijn. Selectieteams en opleidingsteams kunnen in overleg met de CT ook nog een manager benoemen. 

Interesse om te coachen? Meld je bij de CT via een bericht aan [email protected]

3. Spelers beoordelen

Als club willen wij alle spelers op het voor hen beste niveau laten spelen, zodat iedereen plezier heeft én houdt bij onze club. Om de ontwikkeling van alle spelers goed te kunnen volgen, werkt de club met een beoordelingssysteem. De CT organiseert deze beoordelingen. De CT vraagt alle coaches en trainers om de spelers in hun team op een aantal aspecten te beoordelen. We vragen coaches om dit 2x per jaar doen (herfst, lente). Wij kunnen met deze beoordelingen als CT een goede inschatting maken in welke teams iedereen volgend seizoen het beste zou kunnen gaan spelen. Speelt iemand met veel plezier lekker mee in een breedteteam, of steken er spelers bovenuit die misschien wel een plek verdienen in een selectieteam?

De Richtlijn Beoordelen is terug te vinden op de website door in te loggen op je persoonlijke omgeving. Ga op de site naar >inloggen > club > documenten.


 

Clubcompetitie

. Team # punten DS
1 Heren B 15 41 + 96
2 Meisjes C1 16 40 + 44
3 Dames 4 16 39 + 34
4 Dames DDB 16 38 + 50
5 Heren 3 16 38 + 34
Klik hier voor de gehele comp.

Instagram

Sponsoren