Foto DES Oss.jpg MO7 nr 4.JPG MO9-4.JPG Vrijwilligers oproep 2024 mei.jpg waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

Aanpassing indeling fluitbeurten junioren

Nieuws afbeelding 22-8

Met ingang van het nieuwe seizoen passen we het indelen van de scheidsrechters voor jeugdscheidsrechters aan. De uitleg hiervan hebben we op 14 augustus per mail gedeeld aan alle coaches van betreffende teams. Omdat het voor iedereen goed is om te weten, hoe we het indelen gaan aanpassen, kan iedereen hieronder de tekst van betreffende mail terugvinden.

Meer informatie over afspraken binnen DES vind je terug op de thema-pagina Fluit en bardiensten op onze website onder het menu Lidmaatschap.


Beste coach/manager,

Je krijgt deze mail omdat je bij ons bekend staat als coach of manager van een team in de competitie 2023/2024.

Vanaf komend seizoen gaat er wat veranderen in het plannen van scheidsrechters op wedstrijden bij DES. Dit geldt voor alle jeugdscheidsrechters vanaf de O16-jeugd; de O14-jeugd start hiermee vanaf de lentecompetitie. Graag hiervoor je aandacht.

In de jaren hiervoor deelde de Arbitragecommissie spelers van je team individueel in op wedstrijden die gefloten moesten worden. Dit leidde vaak tot geschuif en geregel binnen het team, omdat spelers niet altijd beschikbaar zijn om te fluiten op de aangewezen datum. Hiernaast worden eventuele enthousiaste scheidsrechters evenveel ingedeeld als spelers die hun indeling als vervelend ervaren. De Arbitragecommissie streeft naar een hoger scheidsrechterniveau en wil daarnaast het geregel op het laatste moment verminderen. De komende verandering gaat daarbij helpen!

Vanaf komende start van het seizoen gaat het individueel plannen van scheidsrechters veranderen: jij als coach/manager bent verantwoordelijk voor het indelen van scheidsrechters. Spelers geven zelf aan wanneer ze beschikbaar zijn om te fluiten, waardoor je ze als coach/manager alleen maar definitief op een wedstrijd hoeft te plannen. Deze manier van indelen wordt bij andere clubs al met veel succes gehanteerd en leidt tot minder heisa voor de coach.

Hoe werkt het? 
Via de ontvangen link vind je een Google Spreadsheet genaamd ‘Teamrooster DES’, die je kunt gebruiken (uiteraard mag dat ook een eigengemaakt bestand zijn; deze sheet is alleen om je te helpen) om binnen het team te delen. In dit document geven je spelers aan wanneer ze beschikbaar zijn om te fluiten. Je krijgt van de Arbitragecommissie een mail waarin staat wanneer je team geacht wordt scheidsrechters te leveren over een seizoen heen (we trachten dit zo vroeg en zo volledig mogelijk te doen; het gaat dan om wedstrijden wanneer je zelf thuis speelt). Jij als coach/manager hoeft alleen maar de scheidsrechters definitief in te plannen via www.hockeydes.nl; een stappenplan is toegevoegd als bijlage. De spreadsheet kun je ook gebruiken om eventuele rijddiensten en niet aanwezige spelers te volgen (voor het gemak!). Dit document zal later ook op de website van DES (www.hockeydes.nl → tabblad 'Hockey' → ‘Fluiten en bardienst’) te vinden zijn.

Hoe deel ik dit document binnen het team?
Het makkelijke van een Google Spreadsheet is dat iedereen die toegang heeft het document kan bewerken, waarna het meteen opgeslagen wordt. Hierdoor kunnen al je spelers in de spreadsheet aangeven wanneer ze beschikbaar zijn, zonder dat je dit in de groepsapp hoeft te doen. Uiteraard mag je hiervoor ook een eigen methode gebruiken.

Je kunt de Spreadsheet als kopie (!) downloaden, waarna je deze kopie kunt delen met je spelers. Klik hiervoor op ‘Bestand’ → ‘Kopie maken’ en daarna rechts bovenin ‘Delen’, voeg de e-mailadressen van je spelers toe (dit hoeft geen Gmail te zijn, maar kan met alle mailadressen) en geef ze de rechten als ‘Bewerker’. Je kunt ook de link van de Spreadsheet openbaar in de groepsapp zetten. Je spelers kunnen dan het document bewerken, waarna deze telkens online opgeslagen wordt. Spelers kunnen het bolletje een kleur geven om hun beschikbaarheid aan te geven, waarna jij als coach/manager het hele vakje de gewenste kleur geeft om aan te geven dat ze definitief gepland zijn. Je kunt ze dan op de DES-site inplannen.

Deze manier van inplannen geeft spelers meer verantwoordelijkheid en maakt het makkelijker om overzicht te houden voor jou als coach/manager. Als we je kunnen helpen met dit proces, stuur ons dan een mail via [email protected]. We zullen ook aanwezig zijn op de coachavond voor uitleg en eventuele vragen. Het is misschien even wennen, maar het zal je een hoop last-minute geregel schelen! 

Succes en alvast veel plezier met het komende seizoen!

Met sportieve groet,

Arbitragecommissie MHC DES
.
Bijlage