Foto DES Oss.jpg MO7 nr 4.JPG MO9-4.JPG Vrijwilligers oproep 2024 mei.jpg waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

DES D1 naar finale KNHB Silver Cup!!

Nieuws afbeelding 11-5

Het sprookje is nog niet klaar is. Onze dames wisten op vrijdagavond 10 mei de halve finale van de KNHB Silver Cup met 2-3 te winnen van GHBS in Groningen. Ze spelen nu op zaterdagmiddag 18 mei de finale van de KNHB Silver Cup op het terrein van MHC Oss tegen Maastricht. Deze wedstrijd begint om 12:30 uur. We roepen iedereen op om in oranje-wit naar Oss te komen om onze dames naar de winst te schreeuwen!

Het wedstrijdverslag van GHBS – DES (vrijdag 10 mei):

Een historische wedstrijd voor DES Dames 1 uit Kaatsheuvel: de halve finale van de KNHB Silver Cup. Na de winst tegen AthenA uit Amsterdam kwam GHBS uit Groningen na de loting uit de koker. We hadden gehoopt een thuiswedstrijd te mogen spelen, maar het werd een busreis van ruim 250 kilometer naar het hoge noorden. Tijd genoeg om ons in de bus te realiseren dat het team iets bijzonders aan het presteren is; nu gaan we ook de finale halen.

Het eerste kwart van de wedstrijd verliep bij beide teams stroef. De spanning was voelbaar. De bal bleef maar slecht aan de stick plakken. In de 21e minuut brak GHBS de ban door een doelpunt van Solane de Boer. 1-0 was de ruststand. Na rust kwam DES veel beter in de wedstrijd. Al na 2 minuten zette Eline Beukman de 1-1 op het bord. En niet veel later kwam DES op voorsprong door een tip-in uit een strafcorner van Flo van Huijkelom. In het laatste kwart zette GHBS vol de druk erop om gelijk te komen. Het was echter Eline Beukman die in de 63e minuut de verlossende 1-3 leek te scoren. GHBS gaf echter niet op en kort voor de tijd werd het 2-3 door Marit Klungel. GHBS gaf nog een keer extra gas en verdiende daarmee in de laatste seconde nog een strafcorner. Billen knijpen voor DES, maar de bal ging er niet in. DES wint met 2-3 bij GHBS! Het sprookje gaat nog even door: zaterdagmiddag 18 mei spelen de dames van DES D1 een voor DES historische finale op neutraal terrein in Oss tegen Maastricht.

Meer informatie: