D1 2018-2019.JPG HLA jubilarissen 2018_edited.jpg IMG_1742site.JPG waterveld overzicht2.jpg

Commissie Jongens

DES heeft een commissie jongens!

Op de ALV van september 2017 is de vraag naar boven gekomen om een commissie, specifiek op jongens gericht op te richten. Bij een brainstormsessie met betrokken ouders is besloten dat daar draagvlak voor is, daar bij hockeyende jongens een aantal specifieke zaken zich voordoen.

Landelijk loopt het aantal hockeyende jongens terug, afgelopen jaren konden we bij DES deze nog voor zijn, echter om de jongens tot de senioren weten te behouden voor de geweldige sport Hockey, moeten we zaken rondom jongens veranderen, verbeteren en de  focus houden op de problematiek en de kansen die er zeker liggen.
Hier gaan we dus mee aan de slag, zaken benoemd bij de brainstormsessie zijn o.a. communicatie, trainingen, teamindelingen, aanwas. 

We, wie zijn dat?  
Vooralsnog zijn dat nu: Chantal van Woensel, Eveline de Haas, Sylvia Kleyne, Johan Klerkx, Harm  Snijders en adviseur Maarten van de Laarschot.

Betrokken ouders allen met jongens spelend van mini’s tot de A-jeugd . Wat we hebben gemerkt tijdens de brainstormsessie is dat elke leeftijd iets anders met zich meebrengt. Wel allen met het gezamenlijke doel om jongens te laten hockeyen, ieder op zijn eigen niveau, met veel plezier en  de jongens weten te behouden voor de mooie sport hockey.
.
Even voorstellen:

Harm Snijders,vader van Day spelend bij D2 en Ebe spelend bij 6E3. Op dit moment ben ik actief als coach van de jongens 6E3, voorheen JF1. In het verleden heb ik met veel plezier op niveau basketbal gespeeld en me daar ook actief bezig gehouden met de jeugd van 14 t/m 17 jaar. Ook voor de jongens van DES wil ik me graag actief inzetten om het voor hun leuk en uitdagend te blijven houden. Het is zonde dat zo’n prachtige club als DES op dit moment te weinig jongens als lid heeft om een goede doorstroming te kunnen garanderen. Om wegloop tegen te gaan, zullen we bij de jongste jeugd moeten beginnen.We hebben al ideeën als samenvoegen van jongens teams van verschillende clubs, actieve promotie op scholen door clinics te geven bijvoorbeeld tijdens het overblijven of na school. Door samenwerking van de jongensteams onderling in de regio hopen we meer te kunnen bereiken en kunnen we misschien de grotere clubs weerstand bieden.

Chantal van Woensel,  zelf al lid van DES sinds de jeugd. Volgens mij was ik een jaar of 10 toen ik startte met hockeyen. En nu hockeyen ook onze kinderen bij DES, onze dochter speelt in de C en onze zoon in de 8-tallen. Dat het voor de jongens nog allemaal nog niet zo soepel  loopt hebben wij de afgelopen jaren wel ondervonden, van de 6-tallen naar een elftal en van het elftal weer terug naar de 8-tallen. Ieder jaar is de spoeling dun en moet er geschoven worden. Hoe leuk zou het zijn als er bij de jongens ook meerdere teams komen in iedere leeftijdscategorie? Het kan toch niet zo zijn dat we straks moeten uitwijken naar Den Bosch of Tilburg om onze jongens te laten hockeyen. Daar is onze club veel te leuk voor, dat weet ik uit ervaring.

Eveline de Haas, moeder van  2 jongens. Mijn oudste zoon voetbalt bij DESK en mijn  jongste zoon, Julian, hockeyt in de C2 van DES.Dit seizoen heb ik zelf meegemaakt wat de consequenties zijn wanneer er te weinig jongens zijn om een team mee te maken. Daarom wil ik graag meedenken over hoe we meer jongens naar DES kunnen krijgen. 

Sylvia Kleyne, enige zoon Joppe, 16 jaar, spelend in JA1. Vanaf 6 jaar hockeyend bij DES.  Al meerdere jaren is de vraag in ons huis naar boven gekomen of dat hockeyen bij DES nog wel de keuze is voor het volgend jaar. Hierop was en is het antwoord: Ja, ondanks dat er van diverse clubs de vraag ook nog boven is gekomen, om over te stappen. Mijn beweegreden om aan de problematiek iets te doen is, dat we hartstikke leuke hockeyers hebben bij DES, alleen het zijn er te weinig om ieder op zijn niveau en motivatie te laten hockeyen.  Jongens A (2 teams) en JB (1 team) hebben bijvoorbeeld allen 11 spelers. Dit betekent voor hen dat veel van deze spelers minimaal 2 wedstrijden spelen op de zaterdag en zondag bij H1 of JH1. En gelukkig doen ze dit met veel plezier, maar het is wel blessure gevoelig.
Ambitie voor mij is dat we in iedere lijn minimaal 2 teams hebben, zodat we bovenstaande kunnen realiseren. Samenwerken, werving, 1 mannenclub, allemaal opties, waar we nu iets mee moeten gaan doen. Samen naar de toekomst, mooi motto van een initiatief in Arnhem. 2 clubs met een probleem in de A jeugd, hebben dit op grandioze wijze neergezet in de competitie. "Samen maken we de toekomst is hun motto”, lijkt me ook een mooi motto voor DES.  Meer info: https://hockey.nl/?s=eenarnhem

Johan Klerkx, vader van 3 jongens,  spelend in JA1 en JC1, actief als coach, trimmers hockey en wedstrijdsecretariaat jeugd.

Maarten van de Laarschot, man van Ellen van Maasakkers en vader van Isa, Thomas en Sanne. Een kleine 14 jaar geleden ben ik bij hockeyclub DES aan komen waaien. Naast in H2 gespeeld te hebben, ben ik met name als trainer actief geweest bij DES. In het verleden heb ik de keepers, JA1, MA1 en 9 jaar Dames 1 getraind. De laatste jaren train ik Heren 1 en de afgelopen weken ook JA1 en JC1. Naast DES heb ik ook training gegeven bij hockeyclub Den Bosch en de Warande. Tijdens deze uitstapjes naar andere clubs is mij extra duidelijk geworden dat DES een mooie hockeyclub is.  Echter om dat zo te houden, vraagt dat wel wat inspanning. Met name in de jongenslijn. Ik ben van mening dat we behoorlijk "out of the box” moeten gaan denken om de jongenslijn nieuw leven in te blazen. Om dit te bereiken, wil ik graag mijn steentje bijdragen aan deze commissie. 

Inmiddels zijn bij de laatste vergadering ook aangesloten Matthieu Musters en Suzanne Scheijgrond.

Hiermee heeft u een kijkje waar wij te vinden zijn, buiten ons mail adres [email protected]. Benader ons, we doen dit voor alle jongens, we kunnen dit alleen tot een succes maken met steun van alle spelers en hun ouders. Niet wijzen naar het bestuur maar gezamenlijk aan het roer staan om te zorgen dat een leven lang hockey voor onze jongens is weggelegd. 
De 1e vergadering hebben we op 9 januari jl, gehad, en zijn we met wat zaken inmiddels aan de slag. Wij horen graag van jullie,  ouders en spelers,   aan  [email protected] of persoonlijk. 

 

Clubcompetitie Zaal

. Team # punten DS
1 ZJA1 12 34 + 33
2 ZJC1 12 33 + 52
3 ZD2 12 32 + 49
4 ZMD5 12 31 + 44
5 ZMA2 12 30 + 30
Klik hier voor de gehele comp.

Instagram

Sponsoren