DES wil een veilige vereniging zijn waar iedereen met plezier kan hockeyen. Daar moeten we samen aan werken!
Waarvoor kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon?
De vertrouwenscontactpersonen zijn het centrale aanspreekpunt en luisterend oor binnen DES. Je kunt bij hen terecht wanneer je ergens tegenaan loopt waar je je niet prettig bij voelt. Dit kan om iets groots gaan, maar ook om iets kleins. Zo kun je denken aan:
- Pesten of gepest worden.
- Het gevoel hebben dat je er, om wat voor reden dan ook, niet bij hoort, bijvoorbeeld vanwege geloof, huidskleur of seksuele voorkeur.
- Grensoverschrijdend gedrag. Dat wil zeggen: de manier waarop je benaderd/ aangeraakt wordt door een teamlid, scheidsrechter, trainer of coach ervaar je als niet prettig.
- Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag bij iemand in jouw directe omgeving óf je weet van jezelf dat je bij iemand over een grens gegaan bent.
- Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.
Neem ook contact op met de vertrouwenscontactpersoon als je twijfelt of jouw probleem bij een vertrouwenscontactpersoon hoort.
Wanneer ga je niet naar de vertrouwenscontactpersoon?
- Verschillen van inzicht over technisch beleid zoals gevoerd door trainers, coaches, commissies of Bestuur.
- Problemen met teamsamenstellingen.
- Problemen met besluiten van Bestuur of Ledenvergaderingen.
Bij dit soort problemen verzoeken we je contact op te nemen met desbetreffende commissie.
Wat doet de vertrouwenscontactpersoon?
Als je besluit (of twijfelt) contact op te nemen met de vertrouwenscontactpersoon, stuur dan een e-mail naar: [email protected]. Als er iets speelt wat niet prettig is of wat je niet vertrouwt, wacht dan niet te lang met mailen, zo kun je misschien verdere problemen voorkomen. Als je gebeld wil worden noteer dan ook je telefoonnummer. Eén van de vertrouwenspersonen neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Zij luisteren naar jouw verhaal. De vertrouwenscontactpersoon is een neutraal persoon en zal dus geen mening vormen of een kant kiezen. De gesprekken tussen jou en de vertrouwenscontactpersonen blijven vertrouwelijk. Er wordt alleen informatie met derden gedeeld wanneer jij daar toestemming voor geeft.
Verder kijken ze met je mee naar een oplossing. Als je moeite hebt om dit verder alleen aan te pakken dan kan de vertrouwenscontactpersoon ook ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door een eerste contact te leggen of aanwezig te zijn bij een gesprek.
Je kunt de vertrouwenscontactpersonen bereiken via [email protected].